Shererah

A hastáncot egy folyamatnak tekintem az életemben, hiszen az órákon, fellépéseken túl a mindennapjaimban is elkísér a belőle nyert energia, boldogság és a szokások. Előtte hip-hopot, társastáncot tanultam és 2005-ben rátaláltam a hastáncra, ami jobban illett személyiségemhez, alkatomhoz és az érzelemdús arab zenét is nagyon megszerettem.
Számos fantasztikus hastánctanárhoz jártam: Vattai Ritához, Lenkefi Zitához, Balla Tünde Azizához és Vitális Annához és azóta is minden lehetőséget megragadok a tanulásra. Jelenleg Virág Judit Attraktív Kollektíva törzsi hastánciskola tagja vagyok. Workshopokra is járok amikor csak alkalmam adódik ,tanáraim teljes listája az oldal alján található. Úgy érzem ez a tánc folyamatosan változik, gazdagodik, így mindíg van lehetőség fejlődésre. Az időtlenség és a kortalanság érzetét adja.

Az orientális tánc életem meghatározó része lett, imádom táncolni, előadni és tanítani. Ennek köszönhetően sok kivételes nővel ismerkedtem meg, akikre mindíg örömmel gondolok. 2011-ben elvégeztem Aziza Art Mozgásműhely "Hastánc, Orientálistánc Oktató" FAT akkreditált tanfolyamát, és elvégeztem az OKJ-s sportoktatói tanfolyamot is, hogy nagyobb szakértelemmel mozgathassam át a lányokat a hastáncórán.

A hastánc show ága áll hozzám legközelebb de nagyon szívesen táncolok klasszikust, folklórt, fúziós és törzsi hastáncot is. Életem első versenyén, 1. helyezést nyertem Tahmina Országos hastáncversenyén és 2012 júliusában, első Egyiptomi versenyemen 4. helyezéssel honorálták legyezőfátylas technikámat és Spanyolországban 5. hellyel. 2014-ben, a III.Gótikus és Fantázia Hastáncversenyen arany minősítést szereztem, és számos más díjat. Az IDO Magyarországi versenyén 3. helyet értem el, majd a VII.Westoriental Fesztiválon Aranyat és Ezüstöt, illetve Bronzot is gyűjtöttem, mind profi kategóriában. Hálás vagyok a szervezőknek, hogy ilyen nívós eseményeket szerveznek, ahol kipróbálhatjuk magunkat.

2015 óta zsűritagként szerepelek hazai versenyeken, ezt a megtisztelő feladatot örömmel látom el!

Élvezem bemutatni a hastáncot és nagy gyakorlatot szereztem már fellépések terén, ennek ellenére minden előadás előtt izgulok, hiszen a helyzettől függően mindíg más a műsor. A tanítás egy kicsit más de ugyanúgy gazdagító élmény, mert itt nem csak egy ízelítőt adok belőle hanem ténylegesen megoszthatom a táncot. Látni a mozdulatok és a nőiség kibontakozását másokban a segítségemmel, rengeteget jelent. Az órák során megnyílik egy titkos kis világ, amit mi nők együtt felépítünk, intim és energiákkal telített lesz, ami elkísér minket az órán kívülre is. Ad egy nehezen megfogalmazható, de mindenképpen érezhető hatást amiért mindenképp érdemes egyszer elkezdeni. Hiszem, hogy ez a tánc mindenkiben benne van, csak vannak akikben mélyebbről kell felhozni...Ezért mindenkit nagyon szívesen látok az óráimon, érdemes elengedni magunkat és eljönni táncolni!

Show hastánc

A Show Hastánc tulajdonképpen modern hastánc. Az orientális táncnak az a verziója, ami Egyiptomból indulva megjárta Amerikát és onnan jutott vissza Európába, egy kicsit a nyugati ízléshez igazítva. Az alapvető mozdulatok megegyeznek a klasszikus orientáléval, csupán végrehajtásukban mutatkozik különbség. A táncot ki lehet egészíteni akrobatikus mozdulatokkal illetve más táncok jellegzetes mozdulataival, mindezt persze hastánc stílusban. A show hastáncban gyakran használunk eszközöket, hogy még varázslatosabbá, emlékezetesebbé tegyük az előadást, mint például Fátylakat, Dupla Fátylakat, Legyezőfátylakat és Ízisz Szárnyakat.


Tanáraim

A tanáraimnak, tánctársaimnak köszönöm a rengeteg tudást és inspirációt amit kaptam tőlük!

Aziza (USA), Aziza Balla Tünde, Bartos Noémi Naimah, Báti Anita Nitah & Halaweyat Dance Company, Brebán Katalin, Bozenka, Camelia of Cairo, Elena Ramazanova, Eva Sampedro, Dahhan Mohamed & Ricky - Effendi Dabkeh Troupe, Gyenis Boglárka, Illian Riviére, Iris Sukara, Jillina Carlano, Kareem Gad, Kecskeméti Anett Kahena, Khaled Mahmoud, Kira Lebedeva, Kis Viktória Rya, Lenkefi Zita & Tűzliliomok, Luna of Cairo, Marouf Majidi, Mohamed El Hosseny, Mohamed Elsayed, Mohamed Shahin, Mustafa Siina, Nagwa Fouad, Nour & Yasser Alswery, Orit Maftsir, Professor Hassan H. Khalil, Randa Kamel, Raqia Hassan , Rosadela Yamuna, Sadie, Salima, Sayed el Antar, Stúber Gyöngyi, Suvi Tuominen, Szegedi Anita Sunayna, Vámos Veronika, Varga Alexandra, Vágó Szilvia & Baraka Bellydance Group, Vattai Rita & Holdezüst Rózsák, Vesna Zorman & Ambrosia, Violet Scrap, Virág Judit, Vitális Anna, Tiana Frolkina, Yousry Sharif, Zizi Mustafa